Sunday, February 8, 2015

Frozen Marinated Lamb

Satu hari tu Dude cakap kejap lagi ada kawan dia nak datang hantar frozen lamb chop.. Dia order untuk tolong kawan berniaga.. I on the other hand takda masalah.. tapi order sampai berkotak-kotak dah kenapa?

Rupanya, untuk kawan dia deliver the lamb kena order certain amount.. ok.. nasib baik lamb memang laku kat rumah ni.. Adam pon boleh tahan favourite jugak.. Memang sebulan sekali ada la kena marinated lamb simpan siap-siap..


Nama frozen marinated lamb ni Hatinie's Kitchen.. rasa macam penah nampak masa jualan kat ofis sebelum ni.. tapi macam tak berapa pandang sebab marinate sendiri lagi senang.. Lagipun takut rasa tak sampai..


Dapat je lamb tu terus try satu box kecik.. Dude beli 2 box besar and 2 box kecik.. lamb tu comes together dengan satu peket pepper sauce.. frozen jugak.. just panaskan and I added butter sikit.. tak tau kenapa tapi rasa macam nak tambah jugak butter.. ehehehe..

frozen black pepper sauce
star of the show, lamb

Lamb tu masak dalam Pemanggang Ajaib yang memang ajaib.. Lamb yang ala-ala ais tu letak skali dengan butter dalam Pemanggang Ajaib tapi api memang kecik betul.. tutup untuk dapat effect steaming tu..lepas tu masak la bagi kering..


Rasa? memang sedap.. no complaint dari sapa-sapa pon yang makan.. siap sekali bukak box kecik dah tak cukup.. so sekarang kitorang memang simpan stok of Hatinie's Kitchen marinated lamb.. sebab senang.. Dude pon boleh buat sendiri bila dia teringin.. tak payah nak pegi beli kat supermarket.. ada delivery lagi.. Black Pepper sauce dia pon ada banyak lebih yang boleh dimakan dengan bende lain lagi.. boleh jadi marinate jugak..





No comments: